Stage in Human Resources

Deze tekst werd geschreven door Anne-Lien Verboven, momenteel in haar laatste masterjaar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Anne-Lien volgt haar stage bij Flexorius sedert 31 augustus 2020. 

Doorheen de opleiding arbeids- en organisatiepsychologie heb ik al van verschillende hr-topics mogen proeven. Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat ik een stage wou lopen op een plaats die mij de verschillende hr-topics in de praktijk kon laten ervaren. Elke organisatie heeft een eigen psychologie en cultuur waar je rekening mee moet houden doorheen je project en net dit wil ik ervaren. Met die ingesteldheid begon ik mijn zoektocht en de sollicitaties bij mogelijke stageplaatsen.

Ik heb verschillende stageplaatsen bezocht, maar het eerste stagebezoek bij Flexorius stak er met kop en schouders bovenuit. De vibe die ik kreeg van Katrien en Bert kon ik niet loslaten. Je kan je mijn enthousiasme al wel inbeelden toen ik vernam dat ik bij hen op 31 augustus 2020 mocht starten Naarmate 31 augustus naderde, stegen ook mijn zenuwen, gezonde zenuwen weliswaar. Gelukkig was er Katrien die dankzij haar uitgebreide pre-onboarding doorheen de periode tussen de contractondertekening en de eerste stagedag regelmatig contact met me hield om mijn zenuwen wat onder controle te krijgen. Het was duidelijk dat ik de eerste dag niet vergeten zou worden.  

Vanaf het moment dat ik op 31 augustus 2020 de deur binnenstapte, werd ik warm onthaald. Alles wat nodig is voor een vlotte opstart was voorzien, van een drinkbus over een Flexoriaans mondmasker tot aan een laptop. Vanaf dag 1 heb ik het gevoel dat ik hier werk als een Flexoriaan en niet als een stagiair. Het vertrouwen dat ik krijg in combinatie met de veiligheid om aan iedereen vragen te stellen, maken Flexorius voor mij de ideale stageplaats. Erkenning voor mijn projecten, bevestiging wanneer ik die nodig heb en een warm team zorgen ervoor dat ik mij thuis voel bij Flexorius.  

Momenteel ben ik bezig aan mijn 8ste week stage en ik heb al een evolutie doorgemaakt waarop ik, een beetje fier, kan terugkijken. In deze 8 weken werkte ik aan projecten waarvan ik nooit gedacht had dat het me zou lukken. Projecten opstarten, ondersteuning geven aan lopende projecten, presentaties meevolgen, een intakegesprek meevolgen, telefonische screenings afnemen, een opleiding volgen … noem maar op, ik heb het allemaal al mogen doen!  

Uiteraard verwacht Flexorius ook iets van mij, het is geven en nemen. Een hands-on mentaliteit is hier zeker geen luxe. Zelfstandig werken aan projecten zonder dat ze je handje vasthouden is hier de manier van aanpak. Kritisch nadenken en kritisch reflecteren over je manier van werken wordt sterk aangemoedigd en samen met Katrien gedaan tijdens de supervisiegesprekken. Maar als je het mij vraagt, is dat de beste manier om iets te leren.  

Met nog 22 weken te gaan, hoop ik deze evolutie te kunnen verderzetten zodat ik nog meer kan groeien in het vakgebied en mijn stage kan afronden met een rugzak vol ervaringen en kennis. Dankzij het team van Flexorius rond mij, ben ik er zeker van dat dit me zal lukken.

Flexoriaanse Groetjes,
Anne-Lien