Wanneer ambitie ook realiteit wordt!

Flexoriaan Sander Abrams kroop speciaal voor deze blog in zijn pen.
Lees hieronder zijn verhaal over onze RPO bij Luminus.

RPO-partnership bij Luminus: wanneer ambitie ook realiteit wordt 

Om van een start-up organisatie iets moois te maken, moet je groot durven dromen. Iets wat ik aan de lijve heb mogen ondervinden, toen de zomer van 2018 vlak voor de deur stond. Ik werkte destijds een half jaar bij Flexorius en had als jonge schoolverlater toch al enkele leerrijke projecten mogen aanvatten. Tijd voor een versnelling hoger, dachtten Katrien en Bert: we gingen ons wagen aan het RPO-partnership bij Luminus.  

Wat is RPO?

First things first, want wat is eigenlijk een RPO-partnership? RPO staat voor Recruitment Process Outsourcing waarbij het volledige recruitment proces uit handen wordt gegeven aan een onafhankelijke derde partij.

Mijn verhaal

Alhoewel het veelal de grotere HR-spelers zijn die hier om meedingen, wilden we toch graag onze kans wagen. Wat begon met “we kunnen er maar uit geleerd hebben” werd concreter en concreter nog voor we het zelf goed en wel beseften. Na de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen om het ellelange RFI/RFP-document in te vullen, kregen we plots de melding dat we ons mochten komen voorstellen op het hoofdkantoor van Luminus zelf. Onverhoopt maar toen al zeer trots trokken we naar Brussel. Al bleef ook toen nog de gedachte “ we kunnen er maar uit leren van kracht. Niet veel later werd er andermaal positief gevolg gegeven aan onze kandidatuur en behoorden we tot de final two. Onze bescheidenheid maakte al gauw plaats voor gezonde vastberadenheid en strijdlust. Die grote vis moesten en zouden we binnenhengelen. 

En zo geschiedde… sinds september 2018 vormden een deel van de flexorianen het inhouse talent aqcuisition team van Luminus. Een periode waarin een ieder van ons team – maar zeker ook Flexorius als organisatie – veel uit heeft geleerd. Hoe het reilen en zeilen binnen een organisatie als Luminus in zijn werk gaat. Hoe je business van dergelijke grootorde niet enkel leert kennen, maar ook hoe je hen op de juiste manier kan servicen. Hoe je een hoge workload toch in een efficiënte werkwijze kan gieten. Voor mij persoonlijk werd ook mijn franse talenknobbel nog eens stevig opgeblonken.  

Na 2 jaar hebben we als team besloten om niet meer deel te nemen aan de nieuwe RFP, en werd het voor Luminus ook duidelijk dat ze met een vaste sourcing partner en 2 interne recruiters beter op hun strategie kunnen inspelen. Kortom, we vertrekken daar met een rugzak vol ervaring en met een gevoel van voldoening. Want inderdaad… over enkele dagen, namelijk eind september zit ons RPO-partnership er op en mogen we met gepaste trots terugblikken op een geslaagde missie.  

Wat er voor mij nu als volgende uitdaging klaarstaat? Dat wordt nog in volle spanning afwachten. Eén ding staat al vast, die Luminus-rugzak gaat zeker nog van pas komen! 

Daarom toch ook een extra dankuwel aan alle mensen bij Luminus met wie ik de eer heb gehad te mogen samenwerken. Jullie heb die zevenvoudige titel van top employer zeker niet gestolen! 

Afsluiten doe ik met een gepaste cliché: De HR-wereld is maar klein, dus hopelijk kruisen onze paden in de toekomst nog een keer.. tot ziens!

Een grote Flexoriaanse groet,
Sander