Preventor en Flexorius slaan handen in elkaar

Preventor en Flexorius bezegelen hun samenwerking en organiseren samen een webinar rond telewerk.

Samen willen beide dienstenbedrijven de Limburgse KMO’s motiveren om hun telewerkbeleid “future proof” te maken. Daar waar bedrijven verplicht werden om sinds 13 maart 2020 zoveel mogelijk in te zetten op Telewerk, merkten zowel Preventor als Flexorius, dat er heel wat vragen onbeantwoord blijven bij de Limburgse ondernemers.

Het ontstaan

Preventor werd opgericht in december 2019 en telt intussen 3 medewerkers. Oprichters Koen Neven en Bart Slechten willen een gezonde en veilige werkomgeving bewerkstelligen door gefundeerde adviezen te formuleren voor een constructief preventiebeleid. Hoe meer structuur in het bedrijf, hoe beter het overzicht en hoe meer de productiviteit omhoog stuwt.

Bij de aanwerving van hun eerste medewerker kwamen ze in contact met Katrien Vanrusselt en Bert Van Aerschot, oprichters van Flexorius. Zij bestaan ondertussen 3 jaar en bouwen voort op hun unieke aanpak, met name de combinatie van een generalistische hr-expertise met digitale en datagedreven tools, om KMO’s in al hun uitdagingen rond personeel te ontzorgen. Zo ook het aanwerven van die eerste medewerker.

Samen kwamen ze al snel tot de ontdekking dat ze dezelfde waarden en doelen nastreven en zeer complementair kunnen werken. Ook hebben beide ondernemingen, ondanks de huidige crisis, nog steeds een groei voor ogen. De omzetgroei en stijging in groei van aantal medewerkers zal niet zo hoog zijn als vooropgesteld begin dit jaar, maar beide bedrijven blijven er in geloven.

Eerste project

Als eerste project organiseren ze een gratis webinar rond telewerk, die gevolgd kan worden door alle ondernemers. Naast standaard vragen rond welke vormen er zijn, welke documenten in orde gemaakt moeten worden en welke vergoedingen er gegeven kunnen worden, komen er nog andere topics aan te pas.

“De eerste dagen na 13 maart stonden onze telefoons roodgloeiend. Bedrijven stelden ons de meest uiteenlopende vragen rond telewerken. Dat ging van het gebruik van tools om een videocall te organiseren, tot hoe hou ik mijn medewerkers gemotiveerd? Urenlang hebben we tips gegeven rond de procedure, verzekering, ergonomie en cybersecurity.” zegt Katrien Vanrusselt. “Deze tips hebben we gebundeld in een FAQ, whitepaper en webinar. We merkten echter op dat we op het gebied van ergonomie en welzijn van de medewerkers nog wel een stapje verder konden gaan.” vult Bert Van Aerschot aan.

Op dat moment kwam Preventor erbij. Na enkele conference calls, was de beslissing gemaakt. Koen Neven, oprichter van Preventor, zal in de volgende webinar aanvullend tips meegeven rond ergonomie, de betrokkenheid stimuleren, het werken met kinderen, het inrichten van een thuiswerkplek, … “Al snel merkten we dat we op dezelfde golflengte als Katrien en Bert zaten. Het was dan ook snel in kannen en kruiken om onze krachten te bundelen. We hopen dat deze webinar in de smaak valt, en dat we in de toekomst samen nog mooie zaken kunnen realiseren.” aldus Bart Slechten.

Op donderdag 14 mei om 10 uur vindt het eerste project plaats.
Schrijf je zeker in!