Op de koffie bij onze CEO Bert

CEO Bert Van Aerschot vertelt in een interview waarom hij zoveel belang hecht aan interne kennisdeling en hoe Flexorius hierop inzet.

Rond deze tijd van het jaar buigt iedere leidinggevende, HR afdeling, bedrijfsleider of de werknemer zelf, zich over het opleidingsaanbod voor het komende jaar. Inhoudelijk kan je hiervoor uiteraard beroep doen op verschillende externe aanbieders, maar je kan gerust ook in eigen huis kijken.

In dit interview met Bert Van Aerschot, CEO van Flexorius, nemen we interne kennisdeling onder de loep en verklapt hij waarom Flexorius hier zelf ook zoveel aandacht aan besteedt.

Waarom is die interne kennisdeling volgens jou zo belangrijk?

Bert Van Aerschot: “Binnen Flexorius is interne kennisdeling een manier om onze cultuur door te geven. Onze manier van werken, onze stijl, onze gewoonten, en uiteraard missie, visie en waarden dragen we zo uit. Een gezonde bedrijfscultuur bouw je door keer op keer te herhalen waar je als organisatie en als team de focus legt om zo het verschil te maken.”

Wanneer doen jullie binnen Flexorius aan interne kennisdeling?

Bert: “Dat start al van bij de onboarding. We hechten er belang aan dat iedereen van bij start welkom wordt geheten en vanaf dag één al een zicht krijgt hoe de vork aan de steel zit. Vanaf de eerste dag begint die interne kennisdeling al om zo van de cultuur te proeven. Iedereen heeft een persoonlijk opleidingsplan dat voor iedereen deels bestaat uit interne opleidingen. Met het team van ondertussen 15 HR experten aan boord valt er nog heel wat interne kennis te delen. We zijn dus nog even zoet!”

Wat zijn de voordelen van interne kennisdeling?

Bert: “Ik zie daar twee luiken in. Enerzijds is er de ‘hardere’ kant van de zaak. Het is als HR-partner van cruciaal belang om de juiste kennis aan boord hebben. Om onze klanten de beste service te kunnen bieden op eender welk HR-vraagstuk is kennis ontzettend belangrijk. Anderzijds doet het je toch wat als CEO om je mensen te zien groeien. Je mag dat gerust de zachte kant van de zaak noemen, maar ook dat maakt mij als CEO gelukkig.”

Heb je een tip voor bedrijven die hier zelf mee aan de slag willen?

Bert: “Wat we binnen Flexorius heel consequent doen is als iemand 6 maanden aan boord is, bevragen wat ze gaandeweg zelf hebben moeten ontdekken en ze liever eerder hadden geweten. Die antwoorden voegen we dan toe aan het standaard opleidingstraject van alle Flexorianen. Op die manier bouwen we continu aan een vlotte onboarding en voeden we onze mensen ook regelmatig met nieuwe kennis en vaardigheden.”

Is er ook een nadeel aan interne kennisdeling?

Bert: (lacht) “Ja! Op deze manier lever je interessante profielen voor de arbeidsmarkt, maar ik geloof niet dat angst in deze een goede raadgever is. Het remt me alleszins niet af om het toch te doen. Als ondernemer zie ik het als mijn maatschappelijke taak mensen te doen groeien. Flexorianen maken deel uit van onze missie.  Naast interne kennisdeling bouwen we ook bewust aan een interne community. Hoe we dat precies aanpakken? Dat verhaal vertel ik graag bij een volgende koffie!”

Interesse om net als Bert je tanden te zetten in opleidingen ?

  • Boek hier een HR babbel.
  • Maak kennis met onze Flexorius Academy, waarbij we jou als strategische opleidingspartner helpen met het in kaart brengen van de (wettelijke) opleidingsnoden, trainingstrajecten op maat & ondersteuning in administratie en de aanvraag van subsidies.