Morgen allemaal een digitaal management ?

We leven in uitdagende, onzekere tijden. Covid-19 heeft niet alleen een enorme impact op ieder van ons als individu, ook onze dagelijkse manier van werken verandert drastisch.

Gaan we morgen allemaal naar een digitaal management ? De situatie waarin we ons bevinden, dwingt ons om na te denken over vanalles en nog wat. Zo ook over de werking van onze bestaande performancemanagementcyclussen, onze vooropgestelde doelen en onze huidige bedrijfspolicy’s.

Het lijkt door het verplichte telewerk dat we minder zicht hebben op de betrokkenheid, de motivatie en de resultaten van onze werknemers. Sommige medewerkers kampen met een sociale isolatie. Andere medewerkers slagen er niet in om de balans tussen hun privé en werk te vinden. Het wordt tijd om deze woelige periode als een opportuniteit te bezien, om bijvoorbeeld je performance cyclus aan te passen of je telewerkbeleid te herzien.

Tips :

  1. Plan 1 op 1 gesprekken op regelmatige tijdstippen in. Meestal ontmoet je collega’s al eens in de lift, aan de printer of het koffiemachine, dat zal nu het geval niet zijn. Als je normaal maandelijks 1 op 1 gesprekken doet, organiseer deze nu elke 2 weken. Bij een kleiner team organiseer je best wekelijks een videocall.
  2. Blijf voor jullie gemeenschappelijke doelen gaan, en maak deze meetbaar. Wij werken volgens het OKR-principe (Objectives & Key Results), die aan onze talentgesprekken gekoppeld zijn. Indien nodig pas de doelen aan, spreek concreet af welke de next steps zijn en leg ze digitaal vast.
  3. Geef je feedback mondeling maar noteer deze ook (bv in One Note). Deze feedback zal je later helpen wanneer je je talentgesprek voorbereid.
  4. Blijf kleine successen vieren. Wij gebruiken Teams om af en toe eens een complimentje te geven. Een klein woordje, zorgt voor een positief gedrag.
  5. Bevraag je medewerkers (anoniem) via een korte digitale enquête. Als je weet wat er reilt en zeilt, kan je tijdig reageren en anticiperen.

Wij hebben een enquête opgesteld waarbij we kort bevragen hoe mensen omgaan met het verplichte telewerk en hun daarbij voelen.
Deze enquête nemen we af we voor een symbolische 50 euro.

De enquête wordt naar alle medewerkers gestuurd, en op basis van hun antwoorden krijg je een verslag.
Als je interesse hebt, kan je mailen naar hello@flexorius.hr.

Laat deze woelige tijd geen periode van beperkingen zijn, maar een periode om mekaar nog meer te ondersteunen in onze resultaten, gevoelens en ontwikkelingen.

Hou jullie goed!