Een interview met B. Van Aerschot over waarom leasen voordelig is voor zijn KMO

Bert Van Aerschot leidt sinds twee jaar zijn HR-consultancybedrijf Flexorius. Het bedrijf groeide op twee jaar tijd uit tot een kmo met twaalf medewerkers. Zoals iedere bedrijfsleider bespaart ook Bert graag tijd uit op het beheer van een wagenpark en weet hij graag op voorhand welke kosten eraan verbonden zijn. Daarom ging hij op zoek naar een leasepartner.

Wat voor bedrijf leid je?

“Flexorius is een HR-consultancybedrijf. We staan onze klanten bij in hun rekruteringsproces, welzijn op het werk tot payroll administratie. Onze medewerkers krijgen van ons een bedrijfswagen. Ze moeten zich immers vaak verplaatsen naar klanten. De eerste wagens die we als bedrijf aanschaften, kochten we zelf aan. Maar we merkten al snel dat het administratief opvolgen van een vloot voertuigen veel tijd vraagt. Daarom gingen we op zoek naar een leasepartner.”

Waarom is leasen interessant voor Flexorius?

“Wat me vooral aanspreekt aan leasen is de transparantie van het kostenplaatje. Je weet op voorhand hoeveel de wagen je kost en komt nooit voor financiële verrassingen te staan. Ten tweede val je terug op een all-in formule, waardoor je als bedrijfsleider weinig zorgen hebt. Hebben onze medewerkers autopech, hoeven ze maar een telefoontje te doen en worden ze geholpen in binnen- en buitenland. Moet een wagen op onderhoud dan wordt hij opgehaald en weer gebracht naar de plek die je zelf kiest. Zomer- of winterbandenwissel? Dan nemen onze medewerkers zelf contact op met de bandencentrale. Alles zit in het contract inbegrepen, van verzekering over belastingen tot onderhoud. Ik hoef me om niets zorgen te maken en er geen kostbare tijd in investeren.”

Bron: leaseplan.com

Lees het volledige artikel op leaseplan.com