Covid-19 wat doen we na de lockdown ?

Het moet niet meer gezegd dat het coronavirus niet enkel haar sporen nalaat in het dagdagelijkse leven. Ook onze economie heeft hier duidelijk onder te lijden. Hoe starten we op na de verplichte lockdown ?

Bedrijven hebben hun werknemers verplicht laten overstappen op telewerk of hadden zelfs geen andere keuze dan hen op tijdelijke werkloosheid te plaatsen.
Dan laten we nog alle administratieve en logistieke gevolgen buiten beschouwing.

De veerkracht die aan de dag werd gelegd, van grote multinational tot kleine KMO, is zonder meer bemoedigenswaardig en hoopvol te noemen. De hindernissen die de afgelopen weken met succes werden genomen, zullen ongetwijfeld tot heel wat veranderingen leiden. Op korte termijn, maar ongetwijfeld ook op lange termijn.

Terwijl een grote hoeveelheid van bedrijven haar deuren heeft moeten sluiten, stellen velen zich ondertussen de vraag: wat gaan we doen zodra deze weer open mogen?

“Flexorius laat bedrijven groeien door hen gedeeltelijk of volledig te ontzorgen in hun HR-beleid”.

De slagzin die wij steeds voorop hebben gesteld in ons doen en laten, en dit eens te meer zal doen in post-coronatijden.
Als HR-dienstverlener gaat dat ontzorgen van groot belang worden in de bizarre tijden die op ons af gaan komen.

Hoe gaat Flexorius ons ontzorgen, horen we jullie al vragen?

 1. Onze hoofdpeilers :
  Soft HR, Hard HR en Recrutering en selectie : Gezien de omstandigheden, werden heel wat HR-activiteiten bij velen van jullie ‘on hold’ gezet.
  Helaas wordt die berg werk er met de weken ook niet kleiner op. Onze consultants kunnen gelukkig ‘bergen verzetten’ en gaan met veel plezier hun schouders hier mee onder zetten.
 2. Telewerk :
  De afgelopen weken was telewerk geen luxe meer maar werd het een noodzaak. Verbaasd over hoe vlot de business desondanks bleef draaien? Dan is het misschien wel een idee om telewerk in de toekomst ook wel aan te bieden aan je werknemers. Flexorius helpt je graag met alles wat hierbij komt kijken.
 3. Andere activiteiten, andere mensen : 
  Om de motor draaiende te houden, zijn er waarschijnlijk wel enkele onder jullie die zich hebben moeten heruitvinden? Er zijn misschien zelfs nieuwe rollen gecreëerd die ook in de toekomst een meerwaarde kunnen blijven bieden? Ook daar helpt Flexorius jullie graag mee verder: Rekrutering voor deze nieuwe rol, het classificeren van deze nieuwe rol(len) of het op zoek gaan van een externe partij die de invulling hiervan perfect kan voorzien…
 4. Psychosociale risico’s : 
  Dat de lockdown heel wat van jullie medewerkers vergt, staat ongetwijfeld buiten kijf. Dat jullie met hun welzijn begaan zijn des te meer! Met een psychosociale risicoanalyse kan Flexorius jullie helpen om de noden/problemen/wensen/… perfect in de kaart te brengen en een vlotte heropstart te garanderen.

Tot slot… Via deze weg willen alle Flexorianen ook hun medeleven betuigen aan iedereen die slachtoffer is geworden van de gevolgen van het coronavirus.
Bovendien een ‘thumbs up’ aan alle mensen die in de zorg of in een ander essentiëel beroep actief zijn!

Stay healthy, stay safe!

Het Flexoriusteam