Alumni Vlerick treffen elkaar deze keer bij Cosco Shipping

Een ‘klasreünie’ in de Antwerpse haven, dat zie je niet elke dag. De alumni van de Executive MBA aan de Vlerick business school waren vorige zaterdag te gast bij hun studiegenoot Dongsheng Yu, topman van Cosco Shipping in Belgie.

Bij het gezelschap ook Bert Van Aerschot, van de Limburgse hr-specialist Flexorius en mede-oprichter Katrien Vanrusselt. “Zo’n bezoek aan de haven maakt indruk”, zegt Van Aerschot. “Alleen al de veiligheidsmaatregelen: iedereen een veiligheidshesje aan, paspoortcontrole, enzovoort. Vervolgens gingen we voor een rondleiding aan boord van een 366 meter lang containerschip. De kapitein excuseerde zich bijna dat ze ‘maar’ met een midsizeschip aan de kade lagen. Ook de efficiëntie waarmee de lading van boord wordt gehaald, is indrukwekkend.”

Onbekend terrein

Dikwijls komen de mensen van Flexorius niet in de haven, maar dat kan veranderen. “Weinig hr-dienstverleners kennen de haven echt goed”, meent Van Aerschot. “Je merkt wel dat de instroom een groot pijnpunt is. Maar als bepaalde profielen zich niet aandienen, moet je ze zelf maken. De markt voor opleidingen binnen de bedrijven biedt vast potentieel.”

Cosco heeft volgens Van Aerschot wel een troef met zijn nieuwe kantoren. “Splinternieuwe kantoren, een mooi uitzicht op de jachthaven en parking. Het lijkt me echt een ‘nice place to work’.”

Vriendengroep

Van Aerschot en Dongsheng Yu, topman van de Belgische divisie van Cosco Shipping, leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Executive MBA aan de Vlerick Business School. De Vlerickalumni treffen elkaar vaker, soms tot in Moldavië en Portugal toe. “Tijdens de opleiding van anderhalf jaar zijn we vrienden geworden. We nodigen elkaar regelmatig uit om onze eigen projecten voor te stellen. Tegelijk fungeert de groep als een klankbord voor nieuwe ideeën en gaan we bij elkaar te rade als we op een probleem  stuiten.”

bron: flows.be

Lees het volledige artikel op flows.be